DIENSTEN

KINDEROPVANG

Dé plek voor kinderopvang in Noordwijkerhout? Dat is kinderopvang De Boomgaard. Wij verzorgen kwalitatieve en veilige opvang voor baby’s vanaf 6 weken tot aan kleuters van 4 jaar. Wij zorgen dat kleintjes zich bij ons thuis voelen. We weten wat ze nodig hebben, wat ze leuk vinden, wat ze fijn vinden. Onze vaste leidsters kennen ‘hun’ kinderen en staan voor ze klaar met liefdevolle aandacht en plezier.

Spelen, slapen, zingen, eten, naar buiten: geen dag is hetzelfde bij De Boomgaard, maar we werken wel met een vaste structuur. Voorspelbaarheid en herhaling, daar houden kinderen van. Baby’s hebben bij ons, net als thuis, nog ieder hun eigen dagindeling. Voor alle peuters gelden vaste tijden voor eten en drinken, slapen, (creatieve) activiteiten en heel veel spelen in de tuin. Gaan we daarna weer naar binnen? Eerst lekker samen stampen met de voetjes.

We lunchen rond 11.30, lekker en gezond. Daarna gaan de jongsten naar bed, de oudsten doen iets leuks. Allemaal weer wakker? Tijd voor lauwwarme thee met een koekje en lekker buiten spelen. Ook als het regent, we hebben regenlaarzen voor alle peuters. Rond 16.30 gaan we aan tafel voor een verse warme maaltijd van de groenteboer. Smakelijk eten, hap, hap, hap. Daarna is het tijd om op te ruimen, snoeten te poetsen en naar huis te gaan. ‘Dag juffie, tot morgen!’

Jonge kinderen een geweldige dag bezorgen; daar draait het om bij De Boomgaard. Daarbij houden we rekening met het karakter en de ontwikkeling van ieder kind, én algemene ontwikkelingsfasen. Wij bieden een gezellige en compleet verzorgde omgeving. Luiers, slaapzakken, regenlaarzen, maaltijden (buiten)bedjes en meer; alles is aanwezig. Zo kunt u zorgeloos met andere zaken bezig zijn. Hoe fijn is dat!

PEUTEROPVANG

Peuters ontdekken graag de wereld om zich heen en de bij onze peuteropvang krijgen ze die mogelijkheid volop. De vaste pedagogisch medewerker en de rustige vertrouwde omgeving zorgen voor een goed uitvalsbasis. Vanuit hier kan je peuter groeien en kennis maken met alles om zich heen. Voor het eerst vriendjes maken of op je beurt wachten, maar ook de tafel onderspuiten met scheerschuim? Mag dat thuis ook?

Bij onze peutergroep werken wij met VVE.

Voorschoolse educatie is een programma voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar dat hun ontwikkeling stimuleert op verschillende gebieden. VVE wordt aangeboden bij locatie de Ambachtsweg in de Regenboog school en locatie de Dr. Schaepmanlaan bij VVSB.

Je kind komt 4 dagdelen van 4 uur bij ons om te leren en spelen.

Bij de peuteropvang besteden wij veel aandacht aan het observeren van kinderen zodat we de juiste activiteiten kunnen aanbieden.
Door dat we goed monitoren waar een kind extra behoefte aan heeft kunnen wij de activiteiten aanbieden die gewenst zijn om de ontwikkeling te stimuleren.  Zo verloopt de overstap naar de basisschool geleidelijk en raakt je kind vertrouwd met de omgeving.

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Bij verschillende locaties in Noordwijkerhout bieden we buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4-13 jaar. Na school zorgen we ervoor dat jouw kind opgehaald wordt uit school. Dit kan te voet of met de auto. Binnen de Prinsenhof school halen wij de allerkleinste op uit de klas, de oudere kinderen lopen zelfstandig naar de BSO ruimte of fietsen zelfstandig naar de BSO.
Dit is geheel afhankelijk wat jij wil als ouder. In en om de BSO zorgen wij voor spannende en uitdagende activiteiten onder begeleiding van een gekwalificeerde pedagogisch medewerker of sportdocent, maar heb je even geen zin? Dan geven wij deze ruimte ook. Want BSO tijd is vrije tijd.

Als ouder ben je graag flexibel, onverwacht een vrije dag? Geen probleem, meld je kind 24 uur van te voren af en deze uren staan het hele jaar tot je beschikking. Want stel, dat je toch eens extra moet werken, dan is dat zo geregeld via onze app.

We sluiten bij al onze BSO’s af met een gezonde warme maaltijd, geen gehaast uit je werk maar rustig nog even met je kind de dag doornemen. Hoe fijn is dat.

VSO (VOORSCHOOLSE OPVANG)

Voorschoolse opvang – geopend vanaf 06:45 uur.

Voor de files op werk zijn? Of moet u een vroege dienst draaien? Geen probleem! Wij brengen uw kind naar de klas.

Wij zorgen ervoor dat uw kind rustig de dag kan beginnen. Een spelletje spelen, een tekening maken of even relaxen in de zithoek.

Ook bieden wij voor alle kinderen een verantwoord ontbijt aan. Geen gehaast op de vroege morgen en altijd een goede start op school!

TUSSENSCHOOLSE OPVANG

Eet uw kind tussen de middag op school? Voor leerlingen van basisschool De Prinsenhof en De Regenboog school verzorgt de Boomgaard de TSO. Ons overblijfteam bestaat uit beroepskrachten, sportdocenten en af en toe een vrijwilliger. Zij worden aangestuurd door een TSO-coördinator. Wij controleren altijd of de aangemelde kinderen aanwezig zijn. Kinderen zijn bij ons in veilige handen, daar mogen ouders op vertrouwen.

Wij zorgen ervoor dat overblijven leuk en gezellig is. Met voldoende tijd voor samen eten en drinken, spelen en ontspanning. Kinderen nemen eten en drinken mee van thuis. Wij adviseren brood met gezond beleg en een beker melk of water. Snoep of chocolade is niet toegestaan.

SPELEN BIJ DE OVERBLIJF

Na het eten is er tijd en ruimte om te spelen. Buiten rennen, klimmen, voetballen, knikkeren of gewoon een beetje kletsen. Of binnen tekenen, puzzelen, lezen of gezellig samen een spel spelen. Ons sportteam organiseert wisselende sportactiviteiten waar kinderen aan mee kunnen doen.

Ook tijdens de overblijf gelden het beleid en de regels van de basisschool. Dit geeft duidelijkheid, rust en continuïteit. Wij vinden de mening van kinderen belangrijk. Daarom vragen we regelmatig hoe ze het bij de TSO vinden. En wat eventueel kunnen doen om het nog leuker te maken. Zo zorgen we met elkaar voor een leuke en gezellige TSO, voor alle kinderen.

PRAKTISCHE INFORMATIE.

  • Voor inschrijven bij de TSO van de Regenboog dient u contact opnemen met de administratie afdeling van school.
  • De kosten voor TSO bij de Prinsenhof school zijn € 15,- per maand (juli en augustus vervallen), ongeacht het aantal keren dat kinderen overblijven.
  • Betaling gaat per automatische incasso.
  • Losse incidentele overblijf kost € 3,75 per keer.

Meer informatie over tussenschoolse opvang van de Prinsenhof?
Stuur een mail naar Joyce@kdvdeboomgaard.nl

INSCHIJVEN KINDERDAG-VERBLIJF DE BOOMGAARD

U kunt uw kind inschrijven via dit formulier.